Windsurfing kurs nybegynner nivå 1

kurs brettseiling 2021

Kurset passer for:

Kurset er tilrettelagt for alle over 12 år. Du behøver ingen forkunnskaper for å delta.

 

Kursgjennomføringen:

Alle våre kurs starter med litt teori og instruksjon på land før vi går ut på vannet for å seile. Normalt har vi maksimalt 6 personer pr. instruktør.

 

Teori:

Den teoretiske delen er vel så viktig som den praktiske seilingen på vannet. Det vi går igjennom er:

  1. Valg av brett og seil, litt om utstyr generelt
  2. Hvordan rigge et seil og hvordan utstyret fungerer
  3. Alle skal deretter rigge opp sitt seil de skal bruke
  4. Instruksjon og trening på simulator på land
  5. Valg av område vi skal seile på denne dagen
  6. Ordensregler for utstyr
  7. Sikkerhet

 

Seiling på vannet:

Instruktøren vil være behjelpelig med instruks fra båt eller på vannet ved stranden. Seilingen foregår innenfor anvist og sikkert område. På Solastranden gjennomføres kurset kun hvis pålandsvind (vind mot stranden) slik at du alltid vil være trygg og komme deg tilbake til stranden. I Sømmevågen benyttes båt slik at du vil bli slept tilbake om du ikke klarer dette selv.

 

Utsettelse hvis for mye eller lite vind:

Hvis arrangementet må utsettes grunnet for mye eller for lite vind, vil alle som er påmeldt få beskjed innen 3 timer før på den epost, eller mobilnummer de er registrert med. Med for mye vind menes vind over ca. 8 m/s. Med for lite vind menes vindstille. Det hender at vinden kan variere mer enn hva som er meldt på værmeldingen. Vi tar derfor et forbehold at utsettelse enkelte ganger først vil foregå ved fremmøte.

 

Utsettelse hvis for få påmeldte:

Hvis det er for få påmeldte i forhold til vårt minimumsantall på 3 deltakere, vil de som er påmeldt få beskjed på epost senest 3 timer før arrangementets start. Du som deltaker velger da en ny dato av våre kommende kurs og melder dette tilbake til oss, så sender vi en ny bekreftelse.

 

Pengene tilbake:

Deltakere som ikke har mulighet til å delta en annen dag vil få pengene tilbake minus kr.50,- (pr. pers.) i administrasjonsavgift. Alternativt kan du velge å få et gavekort (tilgodelapp) til bruk senere eller på andre kurs/tjenester/produkter fra oss.

 

Garderobe:

Omkledning til våtdrakter vil foregå enten ute eller inne i en av våre containere hvor det er plass. All oppbevaring av klær, sko og håndkle må foregå i egen bag/sekk/pose dere selv bør ha med. Klær og verdisaker vil bli låst inn under seilingen. NB: Ta med badetøy til å ha under drakten.

 

Pris kr.990,-

 

Inklusiv i prisen/kurset:

  • 2,5 time med instruksjon og veiledning.
  • Lån av komplett seilbrett, våtdrakt, sko og redningsvest til kurset.

 

Oppmøte og sted for kurset:

Oppmøte ved Flymuseet i Sømmevågen (ligger rett nord for flystripen på Sola flyplass). Her holder vi til ved de blå containerne ytterst i bukten. Ca 2 km. fra Sola Strand Hotel.