Populære SUP turer i Stavanger regionen på 2-3 timers varighet

Vi ble bedt av Utemagasinet å komme med tre-fire av de beste stedene for SUP tur i Stavanger regionen. Ettersom vi har holdt på med SUP i mange år tenkte vi at dette var jo en enkelt sak. Men etterhvert som vi skulle begynne å velge ble det mer vanskelig. Vi har jo så mange bra steder å velge mellom. Alt avhenger jo av vindretning, hva slags turområde man ønsker, varighet, med eller uten overnatting og så videre. For å gjøre valget enkelt har vi derfor tatt utgangspunkt i hva de fleste ønsker med en SUP tur. Turen tar gjerne to til tre timer med pauser og eventuelt bading underveis. Vi tok også en runde med diskusjon på Facebook hvor vi ba SUP padlere om å komme med sine forslag og innspill. Her er våre anbefalinger.

Lutsivannet, Sandnes

SUP Lutsi 1a

Lutsivassdraget er stort men kan oppleves lite fordi det består av så mange trange passasjer, øyer og muligheter for å gjøre strandhugg. Et meget populært sted for både SUP, kano og kajakk. Utgangspunktet hvor man parkere er enten Hogstadvika eller Fureneset aktivitetssenter.

Nyttige linker:

Padlekart Ims - Lutsivassdraget

Parkeringsplass og startpunkt

Byøyene, Stavanger

sup tur stavanger

Skjærgården rundt Stavanger kan enkelte steder oppleves som du er på Sørlandet. Et fint utgangspunkt for turen er enten båthavnen i Lundsvågen eller der du finner en ledig plass til bilen. Dette er en flott tur for de som liker mer urbant miljø og skjærgård i nærheten av byen. En fin mulighet å padle innom Vågen i Stavanger for å kjøpe med seg ferske reker.

Nyttige linker:

Parkeringsplass og startpunkt

Kvitsøy

SUP Kvitsøy

Har du litt ekstra tid tar du fergen ut til Kvitsøy. Sett fra deg bilen ved Mekjarvik fergekai, labb ombord med brettet onder armen og det du trenger med på padleturen. Etter 40 minutter med fin utsikt fra fergen går du i land, kaster brettet uti og du er i gang.

Nyttige linker:

Mekjarvik fergekai

Kvitsøy

Tips til flere turer?

Ta turen innom Sola Beach Club Surfcenter & Café for en prat. Vi kan gi deg gode råd basert på dine ønsker ut i fra din ferdighet, ønsket turlengde, lokale vær- og vindforhold etc. Velkommen til oss!